Dilles-tās ļti plaši izmanto uzturā,gan kā piedevu gan rotājumu dažādiem ēdieniem, to aromāta un arī veselīgo vielu dēļ. Dilles ir ideāli piemērotas gurķu ēdieniem, tvaicētām, marinētām un ceptām zivīm, zupām, kartupeļu salātiem
Galviņsalāti -galviņsalāti Latvijā ir pazīstami jau pārsimt gadu.Šos salātus ,galvenokārt, lieto svaigā veidā.
Puravi- izmanto gan kā dārzeņus, gan kā garšaugus. Puravus liek pie zupām, gaļas un zivju ēdieniem, salātiem. To cukurā konservētās lapas konditorejas izstrādājumu dekorēšanai.
Loki-lociņiem piemīt svaigi asa garša un spēcīgs sīpolu aromāts. Pateicoties šim sīpolu aromātam, lociņi ļoti labi sader ar dažādiem zaļajiem un jauktajiem salātiem.
Pētersīļi-tie labi sader praktiski ar visiem ēdieniem. Ikdienā lietojams garšaugs, kas kaltēšanas procesā kļūst maigāks un iegūst izteiktāku raksturīgo garšu.
Salāti Aisberg - tiem ir patīkams aromāts un kraukšķīgas lapas,tos izmanto ļoti daudzu salātu pagatavošanā.
Salāti Lolo Rossa-vairāk pazīstami ar savām sarkanajām malām un patīkamo aromātu, ļoti plaši tiek izmantoti ēdienu dekorēšanai. Tie ir A u C vitamīniem bagāti.